Begraafplaats

Wolfswinkel is de begraafplaats van de gemeente Son en Breugel sinds 1971.

De begraafplaats biedt alle mogelijkheden voor het houden van een afscheid dat geheel aansluit bij uw wensen en verwachtingen, en voor het begraven van uw dierbare.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het kiezen van de juiste plek voor een graf. Het bepalen hiervan gebeurt altijd in nauw overleg met de beheerder en gezamenlijk met de nabestaanden.

Begraafplaats Wolfswinkel is onderverdeeld in vakken. Per vak zijn er verschillende voorschriften voor de gedenksteen. Voorbeelden zijn:

  • Vakken met een uniforme staande steen
  • Vakken met een uniforme liggende steen
  • Vakken met een vrije keuze in grafbedekking

Voor alle vakken gelden maximale afmetingen voor de gedenktekens. Er mogen uitsluitend duurzame materialen gebruikt worden. Voordat er een gedenkteken geplaatst gaat worden, moet er bij de beheerder een tekening ingediend worden om te kunnen beoordelen of aan de voorschriften wordt voldaan. Pas na goedkeuring mag de steen of het gedenkteken geplaatst worden.

In de meeste vakken heeft het graf een breedte voor een enkele overledene of voor twee overledenen boven elkaar.

Er zijn echter ook vakken waar het graf een breedte heeft van twee overledenen naast elkaar. Hier is ook de mogelijkheid om twee overledenen boven elkaar te begraven, zodat er hier ruimte is voor 4 overledenen.

Begraafplaats Wolfswinkel.